2008. szeptember 22., hétfő

kacsa reci

Így készült:
Rozmaringgal bedörzsölt, sózótt, borsozott, fűszerezett kacsacombik a kuktába, sok fokhagymával, hagymával, felöntve kb. 1-1,5 dl félédes fehérborral.
Szuszi után 30 perc, majd át a tepsibe, rá és mellé rozmaring ágacska, hámozott almacikkek, fokhagyma, hagyma.

Így várt a hűtőben másnapig, akkor locsolgatva az előző nap megmaradt és kuktából leöntött zsírral, szafttal, kb. 30 perc alatt 180 fokos légkeveréses sütőben pirosra sült, majd kapott egy kis mézes-kacsazsíros kenegetést és még kb. 10 perc volt.

A köret hagymás tört buri, rösti és sült hagymakarikák voltak.
(Majdnem káposztás cvekkedli lett, de azt nem szereti senki, gondolkodtam a túrós/juhtúrós tésztán is.......... legközelebb meg is csinálom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzávalók: