2009. március 1., vasárnap

csiga ami nem .... és a diós

Tegnap délben parileves betűtésztával, délután mozartos kifli, F. kérése, hogy mindenhol legyen benne mozart(fél) golyó, hát volt is, kiflinként 3 db fél és még a kis morzsácskák, de erről a porcukorral megszórt remekműről most nincs kép, mert el is fogyott mire elővettem volna a gépet.... (na nem én pusztítottam el, egy HŐS vagyok.... ja persze könnyű, mert nem szeretem különösebben az édességet, 1 kivétellel, és ez a gumimaci !!!!)

Aztán ma délután én is gasztroblogról sütöttem a dióst, és magamtól csináltam a csigát, amit persze F-nak reggelire szántam, de nem volt rá idő mert délelőtt a vasútkiállítás, de erről majd a másikban... így csak hideg reggelire futotta ma, nekem a riomare, F-nak valami sonkás...

Na ezek sültek ma... előbb a diós:
Kellett a tésztához 30 dkg liszt, 10 dkg nádcukor, 15 dkg rama, csipet só, 1 tojás, 2-3 ek tej. Gyorsan összeállítani és hűtő !!!!
Közben a töltelék: 15 nádcuki karamellizálva, amikor szép selymesen barna, akkor bele 1 dl tejföl, beleöntve a fröcsögő pöfékelő masszába a 10 dkg durvára őrölt dió, és 3-4 ek méz, továbbá reszeltem bele citromhéjat is....Ha muszáj, nagyon kicsi vizet lehet tenni bele, de én nem tettem !!!!
Aztán kb. 1 óra múlva tészta elosztva 2/3-ad - 1/3-ad arányban, először a nagyobbik kinyújtva és bele egy kivajazott pl. piteformába (de lehet más is), ráönteni a diós masszát és befedni a másik kinyújtottal, villával megszurkálni, és nálunk előmelegített légkeverésesben 180 fokon kb. 40 perc, majd fél óra múlva lehet szeletelni.

Aztán ha már meleg volt a sütő, már csak rá kellett kapcsolni 200-ra, és jött a sós, ez lesz holnap az ebédem mini z. levessel, hacsak...... nem lesz valami főzi.... :)
Szóval, tantefanninéni levelese kitekerve, megkenve philly ligh-tal, ráfektetve a baconok, a paprika és a mozzarella csíkocskák, és mehet is a sütőbe, kb. 20 perc és már illatozik is !!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hozzávalók: