2010. február 28., vasárnap
pacsa
A pacsa nem tudom miért pacsa, talán a PogáCSA rövidítve???? Tolna megyében (ahonnan a családom többi tagja származik, én már "pesti gyerek" vagyok) mindenesetre PACSA a neve ennek a remek ételnek.
A Szüleim ha a kedvemben akartak járni - már felnőtt koromban is - és megkérdezték mit főzzenek, az esetek 50 %-ában a pacsa, a másik 50-ben a krumplisterc választ kapták. (ezt majd legközelebb !)
Egyszerűen imádom !!!!
recept: (tulajdonképpen a nudli tészta kiszaggatva és kisütve, bár én újabban a gnoccit is inkább vajban kisütöm egy serpenyőben mint a lobogó víz...)
tehát
kb 1 kg krumpli, főzés után áttörve
1 tojásnyi zsiradék (nálunk vaj)
1,5 tk só
2 tojás
liszt (itt durum természetesen) amennyit felvesz (kb. 25-30 dkg)
Minden összekeverve ebben a sorrendben, majd gyúrva lisztezett deszkán (szilikonon) , majd lisztbe mártott szaggatóval (vastag falú pohárral) kiszaggatva és forró olajban pár perc alatt kisütve. (amikor púposodik a teteje, akkor jó megfordítani)
Tálaláskor még sózhatjuk tovább.
Nálunk sokszor volt bulikaja is ipari mennyiségben, holnap a salátámhoz lesz majd ebédre !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Hozzávalók: